Populære Kartplottere

Kartplottere benyttes for å gjøre det enklere å navigere på sjøen. Kartplotteren benytter båtens GPS-koordinater til å plassere den korrekt på kartet. Kartplotteren kan dermed hjelpe deg til å orientere deg på kartet, legge opp reiseruter, og forstå omgivelsene.

Kartplotteren kan gjerne også benyttes i kombinasjon med annet elektronisk båtutstyr. Dette kan være ekkolodd, men også autopiloter, båtradarer og sikkerhetssystemer.

Under har vi samlet noen av de mest populære kartplotterne, fra kjente leverandører. Vi ønsker ikke å gi noen anbefaling, men vil hjelpe deg å lettere kunne orientere deg i markedet. De fleste av kartplotterne under finnes i ulike skjermstørrelser, og gir også mulighet for tilkobling av annet utstyr.

Bilder og info fra: Raymarine, Lowrance, SG Marine og Simrad Yachting

Raymarine Axiom

Raymarine Axiom

Axiom er et relativt nytt navigeringssystem fra Raymarine, lansert i 2017. Systemet kommer med deres operativsystem LightHouse 3 og har en meget rask firekjerneytelse.

Skjermen til kartplottersystemet kommer i 3 ulike størrelser: Axiom 7, Axiom 9 og Axiom 12. Systemet kan utvides ved behov, og er kompatibelt med hele utvalget av Raymarine tilbehør. Wi-Fi og Bluetooth-tilkobling kommer som standard og gjør det mulig å koble til de nyeste Raymarine-appene for nettbrett og smarttelefoner.

Raymarine Element

Raymarine Element

Raymarine Element er designet med tanke på fiskeren. Deres Element Sonar Chrisp GPS hjelper deg å finne fisken, og stedene den holder til. Kartplotteren har også funksjoner for identifisering av fisk og lar deg se strukturer og vegetasjon under vann med virkelighetsnær klarhet.

Kartplotteren kommer i 3 ulike størrelser: Element 7, Element 9 og Element 12. Element har en innebygget ekkolodd-modul som hjelper deg å få oversikt over miljøet under vann.

Simrad GO

Simrad GO

Simrad GO-serien er ideell for sportsbåter og daycruisere, mindre midtkonsoller og systemer med én enkelt skjerm. Kartplotteren kommer med touch-skjerm som gir godt bilde selv i sollys.

Simrad GO kommer med 4 ulike størrelser på skjermen. Velg mellom GO5, GO7, GO9 og GO12. Koble til smarttelefoner og nettbrett, kontroller det innebygde lydsystemet, overvåk motordata, og velg mellom en rekke innebygde ekkoloddteknologier for å cruise sikkert og lokalisere fisk som en proff.

Simrad NSS Evo3

Simrad NSS Evo3

Simrad NSS Evo3 er ideell for motorbåtførere og fritidsbåter. Kartplotteren kommer med innebygget ekkolodd, og gir deg en sømløs endring mellom berøringsskjerm og tastatur. Dette gjør at du har mulighet til å bytte etter behov.

Kartplotteren finnes i utgaver med 7, 9, 12 og 16 tommer HD skjerm. Dette kombinert med en sterk prosessor med høy ytelse og god responstid, gir en utmerket bildekvalitet og svært vide synsvinkler.

Simrad Cruise

Simrad Cruise

Cruise er Simrad sin enkleste og samtidig mest brukervennlige multifunksjonsskjerm/kartplotter. Kartplotteren egner seg godt for vanlige båteiere, åpne bowridere og skjergårdsjeeper, og mindre konsollbåter.

Simrad Cruise er en knappemodell med betjeningshjul og knappetastatur. Kartplotteren kommer med innebygget GPS og CHIRP ekkolodd. Kompatibel med C-Map og Naviotics kartløsninger. Skjermen kommer i størrelser på 5, 7, eller 9 tommer.

Lowrance HDS Live

Lowrance HDS Live

Lowrance sin HDS Live kartplotter og ekkolodd er designet for konkurransefiskere og seriøse sportsfiskere. Ekkoloddet egner seg godt både i ferskvann og saltvann, så vell som på dypt og på grunt vann.

Lowrance HDS Live lar deg følge fisken i sanntid, der du kan følge med mens du lokker den ut med agnet. Lowrance HDS LIVE kartplotteren er en kombinert touch og knappemodell. Velg mellom skjermstørrelse på 7, 9, 12 og 16 tommer.

Lowrance Hook2

Lowrance Hook2

Lowrance sine Hook2 kartplottere og ekkolodd egner seg best for mindre motorbåter, kajakker og fiskebåter. Hook2 er utviklet for sportsfiskere og egner seg best i ferskvann eller nær kysten.

Hook2 er Lowrance sin rimeligste modell, men gir samtidig mange funksjoner som man kanskje ikke forventer å finne på de rimeligste kartplotterne. Ekkoloddet kommer blant annet med FishReveal, som gjør det lettere å identifisere fisken på skjermen. Velg mellom skjermstørrelse på 5,7 og 9 tommer.

Lowrance Elite TI2

Lowrance Elite TI2

Elite Ti2 er Lowrance sin midtre modell, og er utviklet for bruk av ivrige sportsfiskere. Ekkoloddet egner seg godt for fiske både i saltvann og ferskvann, og kan benyttes både på grunt og dypt vann. Ekkoloddet kan benyttes av alt fra fiskebåter til kajakker.

Kartplotteren kommer med innebygd Lowrance CHIRP-ekkolodd, pluss støtte for ActiveImaging med SideScan og DownScan Imaging. Den er også utstyrt med Lowrance sin FishReveal teknologi for enklere identifisering av fisken. Velg mellom skjermstørrelser på 7, 9 eller 12 tommer.

Marineblogg.no